Annons:
Etikettövriga-allergier
Läst 4036 ggr
ChristineF
3/26/15, 1:51 PM

Besprutning

Någon mer som är allergisk/överkänslig mot besprutningsämnen?
Jag insåg det för några år sedan. Sen när jag var liten har jag alltid älskar tomater, dessa jag åt kom från handelsträdgården  eller mammas/mormors egna på sommaren. På vintern åt vi inte så mycket tomater. Sedan stängde handelsträdgården och vi började köpa i butik och helt plötsligt började jag få blåsor i munnen. Jag antog att jag inte längre tålde tomater. Några år senare åkte vi till Grekland och jag kunde inte låta bli att ta en grekisk sallad till lunch. Till min glädje fick jag inga blåsor så jag fortsatte äta det där! När vi kom hem provade jag köpa ekologiska tomater och japp, det gick jättebra. Så jag är glad att jag kan äta det igen och handlar numera nästan allt ekologiskt av flera orsaker. 🙂
Jag sitter precis nu och ska prova mig på att äta ekologisk kiwi. Jag brukar få en riktigt kliande känsla i mun och hals av grön kiwi (inte gul), får se hur det blir nu!

  • Redigerat 4/21/22, 10:19 AM av DesK
Annons:
VildaVittra
3/26/15, 1:58 PM
#1

Besprutning påverkar inte bara människor, utan även djur: 

http://nordjyske.dk/nyheder/roundup-kan-goere-dyr-syge/1d291789-430b-458c-8c7e-30f30a28a772/25/1156 

http://miljo-utveckling.se/besprutningsmedel-bakom-bidod/

Man undrar när folk ska vakna upp och se vad vi håller på med. 

Kiwi och ananas kan man vara känslig mot utan att det är en allergi eller en effekt av besprutning, så ät med måtta, jag kan bara äta en kiwi och inte en hel korg. Det finns faktiskt kiwi som går att odla i Sverige, de är pyttesmå, men kan ju vara ett alternativ för dig.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

ChristineF
3/26/15, 2:08 PM
#2

#1 Jo, det är så sorgligt!
Jobbar i butik och folk är så dumsnåla, i vissa fall är inte ens eko dyrare än "giftet". Vi har fräsch ekologisk lösvikt med bär, fröer, nötter m.m.. som är billigare i kilopris än småpåsarna som de "alltid köpt i alla år som duger bra"… ;-) Men det känns som det är på väg åt rätt håll på något vis iallafall.
Ja, ananas vet jag är väldigt syrligt ibland. Kanske är samma med grön kiwi. Gul kiwi eller golden som den också kallas är mildare/sötare och dessa kan jag äta många av utan minsta kli! Ska kika efter Svenska. :-)

VildaVittra
3/26/15, 2:15 PM
#3

Det är nog svårt att hitta svenskodlad kiwi i butik, det blir att odla själv (och man måste ha en hanbuske också för att få frukt). 
http://www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/SiteCollectionDocuments/sv/lantbruk-och-landsbygd/lantbruk/ekologiskt-lantbruk/MINIKIWI.pdf

http://jalapeno.nu/index.php?main_page=product_info&products_id=159

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

ChristineF
3/26/15, 4:29 PM
#4

Spännande, kan kanske vara något i framtida trädgård!

Det kändes btw bättre än det brukar att äta kiwi, det kliade lite i munnen medan jag åt, men det försvann fort och än har jag inte märkt något annat. Om det inte blir värre så är det ju lätt värt att äta för gott var det även om jag gillar de gula mer! :-)

(Apropå ekologiskt så fick jag tag på eko isbergssallad och det var stort skillnad i smak! Den vanliga smakar ju inte så mycket alls, den ekologiska var mer krispig och hade nästan en  svag smak av sockerärta!)

VildaVittra
3/26/15, 5:10 PM
#5

#4 Jo, ekologiska grönsaker/animalier tar längre tid på sig att växa till sig, så de smakar i regel mer.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Upp till toppen
Annons: