Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

! Om sajten och iFokus Allergiska djur Allmänt om allergier Astma Barnallergier Födoämnesallergi Födoämnesintolerans Glutenintolerans Insektsallergi Kontaktallergi Korsallergier Kvalsterallergi Laktosintolerans Medicin Mjölkallergi Pollenallergi Pälsdjursallergi Recept och kostrelaterade tips Tips och råd Överkänslighet Övriga allergier Övrigt - OT
Födoämnesallergi

Allergisk reaktion kiwi

2016-08-25 06:52 #0 av: fruktgumman

Jag har länge känt att det kliar i munnen och halsen när jag ätit kiwi, men inga allvarligare symtom. Så ibland har jag ändå ätit kiwi för att jag tycker det är gott. Gul kiwi har jag inte reagerat på. Förrän igår. Jag åt den vid 20-tiden på kvällen och det började klia direkt. Sedan svullnade ansiktet upp. Mest runt ögonen. Övre ögonlocken blev alldeles bulliga och under ögonen stora kuddar som ser vätskefyllda ut. Ögonen var som smala springor.

Jag tog för givet att det ändå skulle försvinna rätt snabbt. Klådan försvann på en halvtimme men jag ser fortfarande hemsk ut i ansiktet. Det är en väldans tur att jag är ledig från jobbet just idag annars hade jag skrämt mina kunder.
 Men hur länge kan det här sitta i tror ni? Är det någon fler som reagerar på kiwi? Jag törs verkligen aldrig mer smaka denna frukt.

Anmäl
2016-08-25 09:20 #1 av: OlgaMaria

Nej det låter klokt att undvika kiwi i framtiden. Ta allergimedicin om du har hemma. Badda ansiktet med koksaltlösning kan hjälpa ganska bra. Men det går nog över till imorgon hursomhelst.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-09-13 08:43 #2 av: Agafia

Min dotter är superallergisk mot grön kiwi , svullnar upp i mun och svalg .
Jag rekommenderar dig att låta bli kiwi i fortsättningen .

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.