Etikettfödoämnesallergi
Läst 3298 ggr
tortoise
2014-02-19, 13:04

hjälp. Majsallergi?

Vår son som är 11 månader började få en skarp lukt i blöjan när han bajsade. Det luktade som kräkningar/sur filmjölk. Eftersom vi har mjölkallergi i släkten uteslöt vi det samt soja. Då upphörde lukten men han fick istället diree´.r. Han har haft utslag liknande hormonplitor i ansiktet sen detta startade i november. Nu har vi även provat att inte ge honom majs, då har bajsblöjorna gått ner från tre om dagen till en till två varannan dag och det har börjat bli fastare konsistens. Utslagen har börjat ge med sig men nu är han inte så intresserad av att äta någon annan mat än sin välling och gröt. Vad kan detta vara? Majsallergi? Någon som känner igen symtomen? Någon som vet en bra sida med fakta om majsallergi? Vi har fått tid 11 mars hos läkare men det är ju fortfarande lång tid till. Kan det vara något annat?

OlgaMaria
2014-02-19, 13:38
#1

Majsallergi är ju tydligen extremt ovanligt. Googlade lite och hittade denna som första länk. Finns säkert mycket att läsa men du ska nog googla på engelska för tror inte det finns jättemycket information om detta på svenska.

De säger i alla fall att när man reagerar på majs så är det troligast att det beror på någon annan allergen som smugit sig in i produkten, t ex soja. Det kan säkert vara förklaringen.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

tortoise
2014-02-19, 16:41
#2

Tack:-) jag tror det kan vara majsallergi men vi får vänta och se vad läkaren säger. Idag blev det 2 blöjor trots uteslutning av majs soja och mjölk och lillekillen vill inte äta mat trots att han behöver det (han ligger under sin viktkurva)

OlgaMaria
2014-02-19, 17:30
#3

Okej. Ja, ni får se vad läkaren säger.

Ni kan ge Sempers magdroppar (propbiotika) för att stötta magen att utvecklas i rätt riktning. Gav det till min kille som var hyperkänslig för mjölk under sitt första år. Det gjorde stor skillnad (efter ett tag) för hans mage och jag utesluter inte att det hjälpte honom att bli så pass bra som han blev. Från 1 års ålder har han inte haft några problem med mjölk.

Det är jättebra att ge probiotika under första levnadsåret. Forskning tyder på att under den tiden byggs normen för tarmfloran upp och personen kommer rätta sig efter detta under hela resten av livet mer eller mindre. Så det gäller att få en bra start. Men ge det försiktigt. Börja med en droppe, två nästa dag osv till fem droppar. Vissa kan få reaktioner när man ger fem droppar på en gång.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

tortoise
2014-02-20, 22:40
#4

Vad bra det ska vi prova. Köper man dem på apoteket? Idag blossade utslagen upp igen trots mjölk soja och majsfritt och en lös blöja. fattar inte vad detta kan vara.

OlgaMaria
2014-02-21, 06:25
#5

Usch vad jobbigt när man inte vet eller förstår. Men det kan nog också komma reaktioner i efterhand, dvs flera dagar eller mer efter han ätit något han inte tål. Ja, dropparna finns på Apoteket. Kanske på Ica Maxi också vid bebisgrejerna, men är lite osäker.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Upp till toppen