Etikettövrigt-ot
Läst 11685 ggr
Evelinanord
2013-12-23, 14:40

Atopisk eller perioral deramatit, hjälp mig!

Behöver hjälp att diskutera vad det är för hudsjukdom jag lider av…har gått till hudspecialister hela mitt liv och fick diagnosen atopiskt eksem. Har sedan dess hållt mig fri från utslagen med hjälp av protopic. De senaste månaderna har jag dock märkt hur eksemen blivit värre och protopic har slutat fungera. Nu funderar jag på om jag kanske lider av perioral dermatit,skulle det kunna stämma utifrån vad ni ser på bilden? Utslagen sitter främst runt munnen,på hakan och ut över käken. Dessutom har jag lite på ögonlocken och i yttre ögonvråna. Utslagen beskriver jag som ömma och huden känns otroligt knottrig. Usch vad jag lider mig igenom detta!!!

Sjöstjärna
2013-12-24, 11:24
#1

Har du provat att utesluta vete, socker och mjölk ur kosten? Huden ser inflammerad ut och inflammation kommer sig ofta av det man äter.

/Sjöis

"Sat Chit Ananda - Varande Medvetande Salighet ❤️"

Evelinanord
2013-12-24, 13:24
#2

Nej det har jag inte gjort…är väldigt svårt för mig men visst jag har ätit mycket,både nyttigt och onyttigt dem senaste tiden så att set visar sig i huden är jag inte förvånad över. dock tycker jag det borde ligga mer bakom som t.ex perioral dermatit som blir värre av mitt ätande. testar just nu en salva som jag tror heter finacea och den funkde de två första dagarna men sen bröt utslagen ut rejält.:(

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Tootijalla
2014-01-04, 08:17
#3

Protopic är inte bra varken för klådan eller att vistas i solen rent av farligt.Mildaste cortison salvan på recept för ögonpartiet funkar bättre. Har mycket allergi problem och det mesta hjälper inte tror att jag är feldiagnostiserad delvis.allergitester visar inget märkbart,har dock nickel,kobolt allergi och atopisk exempel särskilt på vintern.

[Lilla Fröken]
2014-01-04, 13:13
#4

Har du kontakt med Hudklinik idag? När jag hade besvärliga eksem på kropp och ansikte så fick jag sola solarium på Hud. Hjälpte jättebra! Nu har jag bara besvär mellan fingrarna ibland, så det är ett ständigt smörjande.

Evelinanord
2014-01-04, 18:26
#5

#3 Vad jag har hört är Kortison dumt att ha i ansiktet. Protopic däremot skal vara godtjänt och något som funkar på många. Jag vistas självklart inte i solen när jag behandlar med protopic så det är ingen fara. Kortison kan ha motsatt effekt och istället ge dig mer utslag i längden :).

#4 Jag hade det hemma i Sverige men bor just nu i Oslo och har inte samma möjlighet till läkare. Hemma i sverige pratade vi om sådana behandlingar men kom snabbt fram till att jag är för ljus och känslig för att utsättas för solarium. Men för många kan jag tänka mig att det hjälper :).

[Lilla Fröken]
2014-01-04, 19:44
#6

För ljus och känslig? Det har jag aldrig hört. Jag är också det, men jag började ju med 5 sek och gick sakta uppåt. Mild kortison kan man ha i ansiktet, hjälper det så är det ju bättre än att ha utslag. Tycker jsg. Varför inte prova?

Evelinanord
2014-01-05, 10:34
#7

Det var vad min läkare sa om solarium :) Jag har hört från hur många som helst att kortison ger dig mer utslag i längden så jag har blvivit avskräckt. Har dock testat det innan jag hörde skräckhistorierna och det funkade väl till viss del… men vill inte riskera mer utslag. Är rädd att mitt använda av kortison förr har gjort så jag har fått dessa utslagen jag har nu. Vad vet jag…

[Panama]
2014-03-04, 23:12
#8

Ser nästan ut som Rosacea … Kan du ta upp det med din läkare kanske? Isåfall får man äta antibiotika så att det "skovet" man har lugnas ner :)

Upp till toppen