
Banankaka, ägg- och mjölkfri.
Banankaka Äggfritt, mjölkfritt
Ingredienser
100 g mjölkfritt margarin
3 dl socker
1 tsk fiberhusk + 1,5 dl vatten
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 st bananer
0,5 dl kallt kaffe
Gör så här
Ungstemperatur: 175 grader
Smörj och bröa en hålform.
Rör matfettet och socker poröst
Blanda vatten och fiberhusk i en kastrull, koka upp.
Vid första bubblan ta av kastrullen och vispa i ca 3-4 min.
Vispa ned den gelelika massan i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel.
Tillsätt mosad banan och kaffet.
Grädda i nedredelen av ugnen ca 1 tim.
(ställ en plåt under då det kan svämma över)
Mvh. Silverhuldra
Ska prova denna, fast utan vetemjölet då.. Kommer nog på nåt bra att ha istället

I och med att det är fiberhusk i den så tror jag inte det är några problem att göra den glutenfri. Jag brukar göra snoddas både ägg och glutenfri på jobbet och på den är det nästan ingen skillnad på de olika recepten.
Jag kans e om jag kan lägga in det receptet med någon dag.
Mvh. Silverhuldra