Annons:
Etikettöverkänslighet
Läst 3096 ggr
Zmellda
2012-12-25, 22:53

*överkänslighet*

Hej! Min pojkvän har alltid varit pollenallergiker och är enligt test allergisk mot en del djur. För ca 15 år sedan började han bli så trött och sjuk att han fick hoppa av studierna och har sen dess bara jobbat deltid och försökt få reda på vad det är för fel på honom. Han har enligt läkarna inte heller astma trotts problem med lungorna. Ska försöka få med alla hans symptom och grejer så får ni gärna tala om om ni har något av dem eller har några idéer. Överkänslighet födoämnen: Mjölk: (Mjölkprotein + laktos, även som tillsatser ex skummjölkspulver): Känsla av matthet, sämre allmäntillstånd, de Kyckling: osäker men påverkar allmäntillståndet negativt så han undviker det. råa tomater: Blir nervös och får ångest. (tomater innehållr histaminliknande ämne, troligen det) Havre, om han äter längre perioder och exponeringen ökar blir han trött av det. Aprikoskärnor, konstig i magen. Annat Latex: Irriterad i luftvägarna, yr i huvudet. (svårt att hitta en säng utan latex kan jag tala om, hemma ombygge) Har blivit lite bättre sen han inte har det i hemma så kan han till exempel åka buss utan problem. Skumplast och polyester: Inte fullt lika illa som latex. Djur: Vid kontinuerlig exponering blir han känslig mot alla djur. Mina illrar tålde han i början av vårt förhållande, häst också, men gör inte det längre. (illrarna bor hos fodervärd nu) Han får slem och hosta och får ont i lungorna och luftvägarna. Han har även ett exem på tummen som kommer och går och enligt allergidoktorn kan det hänga ihop med luftvägarna. Har har dessutom två gånger fått suddig syn på ena ögat när han varit som känsligast. Det är så pass dåligt att han knappt kan träffa hund på bussen eller umgås längre stunder med folk som har djur. Vi bor inte ihop nu längre eftersom jag vill fortsätta rida. (funkar inte att duscha heller i längden, kanske om jag rakar av allt hår) Enligt de flesta läkare är det mesta inbillning, speciellt latex till exempel. Utom en som sa att "Ja, vissa är överkänsliga men vi vet inte vad det beror på men det finns fler". Själv har jag Visual Snow och vet också hur det är att få höra att man inbillar sig och bara ska ignorera hur man mår. Vore intressant att höra om ni har några erfarenheter eller tankar om något av detta. Speciellt astman som inte är astma och om det finns fler som inte tåål latex. Han har hållit på och experimentera med sig själv för att veta vad som gör honom dålig i över tio år nu. Han brukar göra "hälsokur" och rensa kroppen med olivolja, lime och ingefära. Han tror själv att det har något med ett överretligt immunförsvar att göra alltihop och det låter ju ganska logiskt.

Annons:
Zmellda
2012-12-25, 22:55
#1

Ska också tilläggas att han inte reagerar "allergiskt" på varken häst, hund eller iller utan det är bara detta astmaliknande, fast han enligt pricktest ska reagera.

[ElisabethYL]
2012-12-27, 12:31
#2

Oj!

Jag går bet på detta.. Skäms

Hoppas att någon annan har svar..

Zmellda
2012-12-27, 23:29
#3

Väntar mig inte för mkt då ingen läkare haft nåt svar till honom på 10 år :)

Internettan
2012-12-28, 06:19
#4

Den traditionella läkarvården behandlar symtom som separata företeelser och får man negativa symtom av t ex pollen så ska man undvika pollen eller så tar man något läkemedel som hämmar kroppens reaktioner. Det är deras förenklade svar.

Går man däremot till en naturläkare el alternativ terapeut av något slag kan de ofta se vad för problem man har i kroppen som orsakar bl a allergiska reaktioner. Det är inte sällan så att det finns problem i kroppen (primära) som får som konsekvenser att andra problem uppstår (sekundära). Har man pollenallergi behöver detta inte vara huvudproblemet med andra ord.

Det är ganska vanligt att folk som ändrar kost (utesluter t ex gluten/spannmål och/eller mjölkprodukter) upplever lindring eller bot av allergier. Ibland kan orsaken vara candidainfektion, vilket kan påverka hela kroppen med väldigt olika symtom.

Att bara titta på symtomen kommer nog inte leda någon vart. Läkare vet för lite om detta som du själv märkt. Ge inte upp utan sök på annat håll.

"Every point of view is a view from a point."

saraBvB
2012-12-31, 21:21
#5

Att utveckla nya pälsdjursallergier ser jag som normalt. Så funkar min allergi vid exponering av nya djur och fjäderfän en längre tid uppstår nästan alltid en ny allergi. Djur jag inte träffat tidigare har jag inga allergier emot, men tyvärr utvecklar jag lätt nya allergier. Därför avhåller jag mig från all kontakt.

Som jag fattat det är det vanligt att allergier och astma funkar så. Vad det gäller naturläkare är jag lite skeptisk, men märkte efter kostomläggning till lchf att det har en betydande effekt och bidrar till att mitt allmäntillstånd är bättre.

Upp till toppen
Annons: