Etikettöverkänslighet
Läst 1231 ggr
Anonym
Anonym 
2013-03-10, 16:46

Resa med intoleranser?!

Hej! Jag ska för första gången ut o resa sen jag blivit otroligt överkänslig mot många livsmedel. Jag ska till London och vara där i 4 dagar.
Flygresan skulle ta 7 timmar. Hur gör man med flygmaten(för dom serverar väl mat på flyget?

Har funderat på att göra ett kort som jag kan lämna på hotellet och på restauranger, där jag skriver på engelska färdigt vad jag kan äta.

Eftersom jag är överkänslig mot ganska mycket så har jag kommit fram till att det skulle vara lättare att stapla upp vad jag kan äta.
Men problemet är att just gluten och mjölk är jag känslig för minsta lilla spår av. Hur ska man formulera det så dom förstår att dom inte får använda samma slevar som något med gluten eller mjölk i, utan att det blir allt för invecklad förklaring?

Jag har ätit på restaurang en gång i Sverige bara och den gången fick jag stå en halvtimma och förklara och förklara vad jag kunde äta och inte. Sen dess har jag inte ätit på restaurang för att jag får panik av att sitta där i en evighet och förklara medan folk runt i kring stirrar konstigt. Vill helst undvika de problemet nu när jag reser när jag dessutom måste prata engelska som jag är urkass på, så att få till en text som gör att vem som helst förstår på en gång vore skönt.

Jag är tacksam om någon här vill hjälpa mig med de här.

Upp till toppen