Födoämnesallergi

Amning- utesluta ur min mat

2017-03-08 09:03 #0 av: Aristarcos

Hej,

Jag måste utesluta både mjölk , soja och ägg samt jordnötter ur min kost. Kan jag äta sådana livsmedel som det står "spår av" under testet, tänker det borde vara försvinnande lite, så att jag själv borde ta upp de spåren, eller hur ska jag tänka ? Någon som vet?

Anmäl
2017-03-08 09:20 #1 av: OlgaMaria

Försök undvika även sådant åtminstone under en testperiod. Det är bättre att du är 100% strikt en period så att du får en chans att bedöma om kosten fungerar. Sen om allt fungerat bra en tid kan du testa olika produkter och se om det fungerar eller inte.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-03-24 13:40 #2 av: Iris-62

Också viktigt att tänka på, och som kan göra att man slipper plågsamma vak-nätter med otröstlig liten, är att undvika gasbildande livsmedel. Bebisar kan få förfärligt ont i magen av det. 

I din kost, försök helt utesluta gul lök, kål (vitkål, blomkål, broccoli)  och starka kryddor (chili, cayenne, curry, osv) så länge du kan under amningen och smyg sen in det i din mat och se hur det går. Vissa barn är ju mer känsliga än andra!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.