Allmänt om allergier

Klåda / allergi

2018-02-22 05:25 #0 av: JoggiT

Får random utslag och enorm klåda. Har haft det då och då senaste halvåret. Armar, nacke, sida kropp, hårbotten nacke, övre rygg, byxlinningen och nu börjar det komma ner mot smalben och fötter. Det ser ut som nässelutslag men jag kan inte förstå orsaken. Jag har i princip inte ändrat på något speciellt i min livsstil/föda det senaste halvåret. Någon som haft liknande?

Anmäl
2018-02-22 06:40 #1 av: Tarotstollan

Har du bytt tvättmedel? Varit under stress lång tid? Kan vara stress som du inte ens tänker på.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-02-22 09:44 #2 av: JoggiT

Måste kolla tvättmedlet. Inte känt någon direkt stress. Nytt jobb dock sen ett år tillbaka men känner mig inte stressad för det. I natt fick jag ex sjuk klåda nere vid smalben ner mot fötterna. 

Anmäl
2018-02-23 03:32 #3 av: Tarotstollan

Jag har själv sådan klåda och den kommer alltid på kvällstid och under natten. Kan klia sönder mig om jag inte tar mina Atarax tabletter.
Läkarna kollade mig flera gånger med allergiutredningar men kom inte fram till någonting särskilt mer än vad de kallade för långvarig mental stress.
Har ätit de tabletterna i flera år nu, hoppades på att jag skulle slippa dem efter ett tag men tyvärr inte ännu.
Det hela utlöstes av långvarig stress av störande grannar, inget som jag förstod innan läkarna började ställa frågor.
Jag tycker du skall söka läkare för hjälp.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-03-03 19:01 #4 av: snigelpiga

Jag har fått svåra perioder med nässelutslag och varje gång har det kommit fram att jag bodde i bostäder vart hittades vattenskador och mögel.

Anmäl
2019-02-05 23:08 #5 av: Ampan1991

Hej!
Har du kvar detta? Jag har haft samma i flera år utan att komma fram till vad det är. Varit hos allergi läkare som inte heller lyckats ge mig ett vettigt svar. Man blir ju helt galen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.