2019-02-16 09:40 #0 av: Eda

”Årets bästa svenska vandrarhem är enligt STF:s omröstning Södergården i Åre. Astma- och Allergiförbundets medlemsgård Södergården tog hem guldplatsen när Svenska Turistföreningen (STF) korade årets bästa vandrarhem/hotell i kategorin Gästernas val. Priset delas ut till det boende som fått flest gäströster.

STF har drygt 250 boenden runt om i landet och varje år delar de ut pris till årets bästa vandrarhem/hotell. Vi har profilerat vår anläggning som ett unikt astma- och allergivänligt boende. 

- Utmärkelsen är väldigt ärofylld att få men också viktig i vårt generella arbete med att göra samhället mer tillgängligt för de med allergisjukdom. Den är en viktig indikation på att det finns en efterfrågan på denna typ att anpassat boende. Vi brukar säga att Södergården är Sveriges mest tillgängliga vandrarhem, säger Maritha Sedvallson, förbundsordförande Astma- och Allergiförbundet.”

Källa: http://pressrum.astmaoallergiforbundet.se/pressreleases/soedergaarden-i-aare-blev-aarets-baesta-vandrarhem-2796693?utm_campaign=Alert&utm_source=alert&utm_medium=email