Insektsallergi

Myggbetts allergi

2019-06-06 14:49 #0 av: Morris:)

Hej!
Ni som med är allergiska mot myggbett vet ni några bra allergitabletter att ta före och efter du fått ett myggbett, och även en bra salva?

Själv får jag stora knölar när jag får ett litet myggbett kan även inte sova då så behöver hjälp ganska snart då min allergimedicin inte funkar och samma med salvan!

Anmäl
2019-06-06 15:33 #1 av: tlover

Loratadin eller annan allergimedicin dagligen (fråga på apoteket vilka dom har som även fungerar mot bett) och kådsalva funkar bäst för mig

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-06-21 15:07 #2 av: snigelpiga

Mig har alltid hjälpt mest Tavegyl, de är receptbelagda,  och sedan Kylbalsam på bulorna.

Anmäl
2019-08-02 18:09 #3 av: Carmarino

Om du tål tea tree olja så testa att hälla lite på en bomullstuss och fäst den över bulan med kirurgtejp eller liknande. Det funkade för mig på getingstick, och jag tror att det även funkar på myggbett. Har dock inte testat det själv, för jag har sådan tur att myggen inte gillar mitt blod.

Det hjälper dock inte mot allergin, men förhoppningsvis lindras även den om bulan försvinner. Testa dock först med lite tea tree olja, för det är inte alla som tål den.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.