Etikettallmänt-om-allergier
Läst 3960 ggr
Dominika
2014-01-03, 09:41

Allergitankar

Ibland kan man känna "Åh, varför blev just JAG allergisk mot det här.." Medan vissa andra tänker "Åh, tänk vad populär jag skulle bli om jag var allergisk mot något!" Man kan inte välja om man är allergisk mot något. Men man kan välja om man vill undvika att äta vissa saker.

Man ser på allergier helt olika. När jag gick i skolan var det en kille i min klass som var allergisk mot fisk. Inte så många tyckte om fisk då. Han fick köttbullar, potatis och brunsås istället. Fusk! Tänkte vi. Men, för Han då? Han kan inte hjälpa att han är allergisk! Så, nästa gång du tänker "Fusk!" till någon som får en annan mat, tänk efter först! "Skulle den personen gilla att jag säger såhär?" "Nej, jag säger inget alls, om jag inte har något bra att säga." 

Gluten, mjölk, fisk, ägg, pollen, m.m. Man kan vara allergisk mot nästan allt! Inte PRECIS allt. Vatten, går t.ex att vara allergisk mot. Det är lite konstigt, eftersom vatten finns i det mesta, men det går faktiskt att vara allergisk mot det! Inte så många är det, men man kan. 

Solljus, choklad, öl, träning, för hårt tryck mot kroppen (t.ex ett skärp), vibrationer, kyla och till och med allergimedecin kan man vara allergisk mot. Det är lite konstigt att man kan vara allergisk mot sådana saker. Men det kan man tyvärr inte hjälpa, alltså att man har blivit allergisk. Har man det, så har man det. 

(Källa: Världens märkligaste allergier / Aftonbladet)

Med vänliga hälsningar Denise
Medarbetare på Allergier iFokus
och medarbetare på Barn iFokus

[Lilla Fröken]
2014-01-03, 17:00
#1

Så är det. Jag är allergisk och överkänslig mot mycket och folk har svårt att tro det. När jag jobbade så var det ett helsike då jag hade svårt att vistas med folk som hade använt vissa tvättmedel mm. Jag fick och får fortfarande skuldkänslor när jag måste säga till. Och jag känner mig besvärlig :) Men så är det, det som inte syns, det finns liksom inte.

Dominika
2014-01-03, 17:15
#2

#1 , så är det :)

Med vänliga hälsningar Denise
Medarbetare på Allergier iFokus
och medarbetare på Barn iFokus

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Upp till toppen