Etikettövrigt-ot
Läst 1908 ggr
Hildgrim
2015-03-18, 19:58

Eksem av arbete

Jag har under några år jobbat som lokalvårdare vilket egentligen inte passar mig alls eftersom jag har mycket känslig hy och också är känslig mot starka dofter (kan t ex inte gå in i en parfymaffär utan att bli snuvig). Jag har haft ständiga eksem på händerna sedan jag började jobba med detta, periodvis har jag också problem med ansiktet.

Jag har sökt lite andra jobb utan att få napp. Men nu börjar jag känna att det inte är värt att jobba kvar. Jag skulle vilja säga upp mig.

Men jag har två bekymmer:
1). Om jag säger upp mig själv så dröjer det väl tre månader innan jag får börja stämpla? Det rör sig alltså om väldigt mycket pengar.

2). Som arbetslös så kommer antagligen arbetsförmedlingen vilja att jag söker andra städjobb. Med tanke på hur mycket sådana jobb det finns idag och jag dessutom har flera års erfarenhet så borde det vara lätt för mig att få ett sådant jobb. Men då sitter jag där med mina eksem igen. 
 

Kan jag lösa detta på något sätt? Att säga upp mig utan att det ska kosta mig gigantiska summor och inte tvingas söka liknande jobb? Kan jag få läkarintyg på att jag ej bör jobba med blöta yrken? Eller är handeksem för liten åkomma för att få läkarintyg?

OlgaMaria
2015-03-18, 21:04
#1

Jag vet inte riktigt, men jag tycker inte det borde vara omöjligt att kunna få ett sådant läkarintyg. Jag tycker du ska söka dig till vårdcentralen och prata med en läkare om detta. Kanske går det på något sätt att ordna så att du kan få a-kassa direkt, därför att du inte kan jobba kvar på ditt jobb. Då lär du behöva ett läkarintyg som intygar det. Men jag vet inte hur det funkar sen. Fråga arbetsförmedlingen.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

[LadyK]
2015-03-18, 21:58
#2

Har ni någon företagshälsovård? Jag har via dem fått intyg på att min hälsa var i fara på ett jobb jag sa upp mig ifrån, slapp därmed avstängningen.

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

AnneN
2015-03-19, 03:11
#3

Jag har psoriasis och är väldigt känslig för att ha händerna mycket i vatten eller kemikalier, kan heller inte ha någon variant av skyddshandskar då jag inte tål varken med/utan puder/latex så jag har intyg från specialisthudläkare att jag inte får jobba med tex lokalvård och andra yrken där huden utsätts mer än normalt för detta.

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

[kerstinthemilklover]
2015-03-22, 09:07
#4

#3 Det finns faktiskt innerhandskar i tyg som man har under nitril/latex/plast för sånna som dig och andra som inte tål giftiga mjukmedel från plaster och så.
Om du skulle känna ett behov av skyddshandskar.

TS- tag tipset från #2.

AnneN
2015-03-22, 16:51
#5

#4 Tack för tipset, men det funkar tyvärr inte heller för min hud, får tom utslag av att ha vantar/handskar ute på vintern för att det blir för varmt/fuktigt, men kan säkert fungera för andra.

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

OlgaMaria
2015-04-28, 20:20
#6

Hur har det gått för dig Hildgrim? :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Hildgrim
2015-04-28, 21:59
#7

Jag hittade ett kontorsjobb. Börjar nästa månad. :)

OlgaMaria
2015-04-29, 08:04
#8

Åh vad bra!! Lycka till! :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Upp till toppen