Annons:
Etikettpollenallergi
Läst 5421 ggr
NaimaG
2010-06-04, 18:49

Hur?

Jag har gjort allergitester och hela fadderuttanlej under många delar utav mitt liv men alla allergitester har kommit tillbaka negativa. Trots det är jag alltid trött, hängig och snuvig titt som tätt ibland kan även ögonen rinna och en del dagar har jag nysdagar. Men enligt läkare är jag inte allergisk för något.

Jag nös någe fruktansvärt när jag hade sågspån till min kanin, bytte till remiss och inte en enda nysning. Under katternas fällningsperiod kan jag nysa något fruktansvärt ändå är jag inte allergisk mot katter och vill heller inte vara det.

Däremot, pollen. Satan när pollen perioden är här, min näsa rinner, jag nyser, jag får andningsbesvär, ögonen kliar och rinner men trots det säger läkare att jag inte är pollenallergiker.

Min mor däremot är allergisk mot pollen, min far är allergisk mot pollen, min farmor har astma liksaå farfar. Två av mina kusiner har astma likaså min ena farbror.

Hur kan man få resultatet av att inte vara allergisk mot pollen då jag uppenbarligen reagerar starkt på det? Läkare hävdar också att jag enbart har dålig kondition och det är därför jag får andnöd efter att ha sprungit 200 meter sommartid (springer längre vintertid). Obestämd 

Tidigare har jag ätit receptfria allergi tabletter men kan inte göra det nu längre pga min starka medicinering. Så nu undrar jag finns det något jag kan göra som inte kräver medicinering men ändå skyddar mot pollen? Tänkte mig huskurer eller liknande som kanske kan hjälpa.

Annons:
[Tassy]
2010-06-04, 19:12
#1

Det är det som är kruxet med allergitester - de är inte tillförlitliga Rynkar på näsan men ibland kan de styrka eventuell diagnos.

Jag tror att ögondroppar och nässpray ska vara okej att använda även om du medicinerar, kolla dock med apoteket först.

Jag personligen upplever att jag är mycket hjälpt av en luftrenare, dock så kostar de en slant, men det fungerar.

Allergidammsugare är också en bra investering.

Att bada katterna regelbundet kan vara en idé, då de kan bära med sig pollen in med pälsen, eller är det innekatter?

Det finns pollenfilter att ha i stället för myggnät i fönstren om man vill ha öppet och vädra på sommaren också.

Eftersom du har besvär + allergier i släkten så verkar det ju uppenbarligen som att du trots allt är allergisk, så stå på dig med det.

Är du säker på att du inte är allergisk emot katt? Det är vårat mest allergiframkallande husdjur, och blir du sämre under fällning så låter det misstänkt.

Är du sämre på natten/morgonen? Isåfall kan det vara kvalster du reagerar på, som också finns i katternas päls och som yr runt vid fällningsperioden.

NaimaG
2010-06-04, 20:16
#2

#1 Det är främst på morgonen jag är täppt i näsan men rinningar och röda utslag under ögonen får jag när pollen perioden är igång. Katterna är innekatter. Jag har aldrig fått mer än några nysningar från katter när de fäller som värst efter det kan jag gulla och sniffa hur mycket jag vill på deras päls.

[Pirkkolino]
2010-06-06, 16:34
#3

#0 Själv har jag gått igenom liknande period i mitt liv. Hade tydliga allergisymptom, men tester visade inte resultat vad sjukvården "ville ha".

Islutet hamnade jag under riktiga utredning utan enbart blodprover och pricktester. Då kom det fram att jag lider av hyperaktiva slemhinnor och är överkänslig mot hel massa födoämnen också. Har även allergier, men de gäckades med många vanliga tester.  

Men tyvärr vägen dit var ganska lång och krävde både psykiskt och fysiskt styrka.

Jag önskar att även du hittar rätta vägen och får rätt diagnos och rätt förståelse och rätt hjälp.

Lycka till.

Pirkko

[Tassy]
2010-06-06, 16:39
#4

#3 Vad innebär det att ha hyperaktiva slemhinnor? Berätta gärna mer Glad

[Pirkkolino]
2010-06-06, 18:11
#5

#4 Det står på mina läkarutlåtandet.

"Lider av hyperaktiva slemhinnor. Slemhinnorna är skörda och blir lätt torra. Därefter uppstår irritation först i övre luftvägar (näsa och hals, men även i ögon) när småpartiklar (damm, kvalster, mjäl av pälsdjur, pollen osv.) i luften tränger sig i slemhinnorna. Resultatet blir upprepade förkylnings tillstånd till allvarligare infektioner när bakterier börjar föröka sig i slemhinnorna".

Cortison nässpray, (Nasonex har jag) Bekotidepulver, eller annat som förebyggande mot astma (ibland tabletter Prednisolon) och antihistamin tabletter osv. Alltihopa skapar skydd i hyperaktiva slemhinnorna.

 Jag måste använda rubbet året om, inte bara perioder när allergener är mest aktiva i min omgivning.

T.ex reaktion mot parfymer, inte beror på allergier, utan överkänslighet och hyperaktiva slemhinnor.

Sådana förklaringar har jag fått av flera allergispecialister.

Pirkko

[Tassy]
2010-06-06, 18:30
#6

Det låter som något jag kan vara drabbad utav, jag får kika vidare på detta. Tack för infon!

Annons:
[Pirkkolino]
2010-06-06, 18:44
#7

#6 Varsågod. Det känns bara bra om jag kan hjälpa någon annan i samma "båt".

Pirkko

DesK
2010-06-07, 00:02
#8

ngen direkt hjälp men både min pappa och jag lider av att vi tvärt kan sätta igång och nysa något alldeles förfärligt. Vi har inga allerfier i släkten utan detta beror sannolikt på lite för trånga näsgångar. Jag har också en kompis som har liknande problem fast värre och han har fått astmainhalator mot problemen, men läkarna påpekar bestämt att han inte har astma.

Något som eventuellt kan hjälpa är att fixa ett ångbad för ansiktet med någon väldoftande olja i. Du får då dels lindring för dina nysningar och dels så får du fin hy Glad

Désirée
Afghan lives matter

Upp till toppen
Annons: