Etikettpollenallergi
Läst 29424 ggr
[Tassy]
2010-02-27, 21:09

Gräsallergi

Gräsallergi brukar innefatta så gott som alla grässorter, därför testas man vanligen enbart mot timotej, som får representera gräset i helhet.

Gräspollen finns i luften så gott som hela sommarhalvåret, vilket kan vara ordentligt jobbigt för den drabbade. Det finns över 150 sorters gräs, och de blommar långt ifrån samtidigt. Därför täcker de in hela sommaren. Dessutom reagerar gräsallergiker på sädesslagen, vilket kan ställa till det om man vistas kring sädesfält eller dyligt. Även vass kan ge reaktioner.

Gräs innehåller mycket allergener, men dessa i sin tur har inte så stor spridningsförmåga, utan det krävs antingen att allergikern är uppe i gräset eller att någon i närheten klipper gräs till exempel.

Gräsallergi brukar yttra sig genom besvär från ögon, öron, näsa och hals. Svår gräsallergi går att vaccinera bort med antningen sprutbehandling, eller den modernare metoden där sugtabletter* används. Första tabletten tas under övervakning, sedan tar man dem själv dagligen i hemmet. Denna metod är under utveckling och man hoppas på att kunna erbjuda bland annat björkpollenallergiker detsamma.

Gräspollen allergi kan medföra korsreaktioner på exmeplvis vete, korn, råg, havre, tomat, jordnöt, ärta, soja, jordgubbe, smultron, lök och melon.

*Källa: www.allergi24.com

[Borttaget]
[Borttaget] 
2010-03-06, 23:37
#1

Inlägget är borttaget

[tililili]
2010-10-10, 20:43
#2

Jag tycker det där med korsallergin lät intressant. Jag har trott att jag är glutenintollerant. Men klarar varken vetestärkelse eller havre. Dessutom visar det inget på blodprov, och jag har aldrig gjort ngn sån undersökning när de kör in slangar i magen.

Och symtomen är inte riktigt "rätt" enligt glutenintollerans…

RuiXue
2010-10-11, 23:30
#3

Jag har tack och lov sluppit korsallergier. Men jag misstänker starkt att jag är gräs allergiker. Hö däremot går bra, men inte halmObestämd Trots att det är så sent på året nu så känner jag forfarande av om det klipps gräs i närheten av migTyst

Jennie


Upp till toppen