Etikettövriga-allergier
Läst 11447 ggr
[Tassy]
2010-02-23, 14:03

Elöverkänslighet

Det här med elallergi och överkänslighet är en rejält omtvistad åkomma. Jag väljer dock att kalla det överkänslighet eftersom allergi ej kunnat påvisas genom forskning inom ämnet, dock tror jag absolut att man kan vara överkänslig emot el.

Anledningen att jag tror på elöverkänsligheten trots avsaknade bevis via forskning är helt enkelt så att det man kan reagera på, det kan man överreagera på, det vill säga bli överkänslig mot. Vem har inte nån gång känt sig trött och hängig, drabbats av huvudvärk och känt sig obehaglig i kroppen efter timmar framför en dator instängd på ett kontor med massor av lampor tända i taket? Jag vågar då påstå att jag har känt utav det, trots ergonomiska anpassningar, god ventilation och allt man kan komma på, även om jag inte ser mig som överkänslig.

De som lider utav elallergi kan få varierande symptom, allt ifrån huvudvärk, klåda och sveda i ögonen, koncentrationssvårigheter, trötthet till sveda och värk i huden har rapporterats. Andra får utslag eller mer diffusa symptom.

Telephone_Poles.JPG

De som lider av elöverkänslighet reagerar på elektricitet, elektromagnetisk strålning och andra typer av magnetiska fält. De föremål som avger snabbt varierande magnetfält är de som ställer till störst besvär för den drabbade.

Den drabbade blir mycket handikappad av sin åkomma då hela vårat samhälle numera är infiltrerat av elektricitet. Den går inte att undkomma någonstans, utan dessa tvingas ofta flytta långt ut på landet, in i skogen eller dyligt för att undkomma. Många väljer att rusta upp sommarstugor till åretruntboenden.

Mainebusters
2010-02-28, 16:59
#1

Ibland känner jag av detta när jag sitter vid datorn för länge. Jag blir röd i ansiktet, kinderna då särskilt. Men det kan ju faktiskt också bero på att skärmen alstrar värme, och i ett rum med många elektroniska saker, så blir det lätt torr luft.

Det märker man också då man går in i ett rum där en tv stått påslagen några timmar. Varm och torr luft.

[Tassy]
2010-02-28, 20:18
#2

Jag brukar få huvudvärk av det högfrekventa ljud elektroniken avger. Min hörsel är förändrad så jag hör dessa höga toner utan problem, medan basljud kan jag bara känna.

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

[Allegori]
2012-11-06, 12:20
#3

Huvudvärk efter arbete framför en bildskärm förklaras betydligt bättre av att våra ögon får anstränga sig på grund av att skärmarna inte håller fullgod kvalité (vilket en skärm sannolikt aldrig kommer kunna göra) och att många av oss dessutom har små synfel som framträder vid fokuserat arbete, som till exempel framför en dator. Detta leder också till spänningar i nacke och rygg, så förklaringen att datorns elektriska strålning skulle leda till dessa "symtom" är långt dragen och inte sannolik.

Nilla_93
2012-11-19, 14:31
#4

ställer jag mej på en skarvsladd så får jag värk i foten som äter sej upp i benet… pappa fick byta ut datorskärmen när jag var liten mot en platt för jag är allergisk mot tjocka tv och dator skärmar.. kliar i ögonen och blinkar och har det jobbigt

Upp till toppen