Etikettallmänt-om-allergier
Läst 2601 ggr
Michaelaloretta
2013-01-08, 10:12

Inkompetent Läkare

Hej, vet inte om någon kommer ihåg mitt panikartade inlägg om att jag och min sambo skulle bli särbo eller till och med separera pga att läkarna hade sagt att hans dotter är pälsdjursallergiker.. "Gör er av med djuren" Var det enda alternativ vi fick. Jag fick såklart Panik då Illrarna är som mina barn för mig..

Det visade sig senare att läkaren inte ens testat dottern för just Iller, och när vi ifrågesatte detta så fick vi ett tjockskalligt svar som lydde "pälsdjur som pälsdjur, det är samma sak". Hon avfärdade oss rejält och var hur otrevlig som helst.

Vi har nu i flera månader kämpat för vår sak och till slut gick läkaren motvilligt med på att vi skulle ta ett blodprov som skulle skickas till karolinska och testas för iller. Detta testsvar skulle gå direkt till läkaren som skulle återkoppla till oss med svar..

DET ÄR NU SNART 2 MÅNADER sedan testet skickades till Karolinska, och läkaren har ej hört av sig med svar, och när vi har försökt att ringa så har vi ej fått tag på någon där.

Vi började ana att det kanske ändå hade visat sig att dottern ej är allergisk mot iller och att läkaren skäms så mycket så att hon ej vågar kontakta oss och berätta det.

Igår fick vi ÄNTLIGEN tag i en receptionist på mottagningen som berättade att dottern ej är allergisk mot iller enligt testet. LYCKA!

Och så jäkla skönt att få knäppa den där läkarkärringen på näsan! Läkaren själv hade ej tid att prata om det igår men de skulle skicka ett BREV till oss där det står en telefontid som vi får med läkaren… Vad är det för fel på sånna instanser egentligen?! Skickar ett brev med en telefontid, det löjligaste jag har hört!

Hur galet det än låter så ser vi fram emot telefontiden och ska propsa på ett möte med läkaren för att få svar på varför saker och ting har tagit så himla lång tid, och framför allt på varför man som läkare ej försöker göra sitt jobb bra, och ordentligt innan man slänger ur sig saker som "pälsdjur som pälsdjur"… Vilket skitsnack!

Med andra ord, lita aldrig på läkare, utan ifrågesätt.

*** Bortmodererat i väntan på gemensamt beslt mellan Sajtvärd och Medarbetare ***

[ElisabethYL]
2013-01-09, 03:49
#1

Jag kommer inte ihåg så mycket av ditt förra inlägg.

Men jag måste ändå skriva att jag tycker det är jätteskönt att din sambos dotter inte testat positivt mot iller!

Man brukar från medicinskt håll avråda från pälsdjur om man testat positivt mot något pälsdjur, så detta är tyvärr inget nytt.

vallhund
2013-01-09, 06:16
#2

Fast dessa test är inte 100%

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Michaelaloretta
2013-01-09, 10:36
#3

Det spelar ingen roll om testet är 100% eller inte. Inget av allergitesterna är till 100% pålitligt. Det tråkiga i historien är ju att läkaren är dum i huvudet och drar alla pälsdjur över samma kam..

vallhund
2013-01-09, 11:24
#4

# 3

- Normalt sett så avråder man från alla pälsdjur om en medlem i hushållet är allergisk.

- Om du nu vet att testerna inte är tillförlitliga hur kan du då påstå att dotra inte är allergisk mot dina illrar?

- Att få en telefontid där läkaren ringer upp är ganska standard.

- Jag kan förstå att du är ilsk, men det ger dig inte rätt att kalla läkaren för att vara inkompetent eller dum i huvudet.

- Din attityd o språkbruk skulle nog få de flesta att få spunk.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

snigelpiga
2013-01-09, 12:12
#5

Även jag har hört samma sak av flera allergispecialister. "pälsdjur som pälsdjur", och jag tycker inte, att det är bara skitsnack.

I så fall många allergologer är inkompetenta och dum i huvudet, vad jag tycker, att de absolut inte är.

Ladydragon
2013-01-09, 20:58
#6

jag har oxå fått samma information om att är man allergisk mot pälsdjur så är man men man kan reagera mer eller mindre på olika 
själv reagerar jag mest på katt

det trista är att behåller ni illrarna så kan hennes allergi bli värre och värre och till slut så kan hon bli jätte jätte dålig bara av att träffa en katt ute

sen har alltid läkare många patienter dom har mycket att göra och provsvar tar alltid tid att få fram

[ElisabethYL]
2013-01-10, 17:28
#7

Jag väljer att låsa tråden i förebyggande syfte, då jag har känslan att den kan urarta.

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen